Arabische Gom Drop van lekker Droppie is BIG14 allergenen vrij

Arabische Gom Drop van lekker Droppie is BIG14 allergenen vrij

Wat is Arabische Gom?

Arabische Gom, ook bekend als acaciahars of Acacia Senegal, is een natuurlijk product afkomstig van het sap van acaciabomen. Het heeft zich eeuwenlang bewezen als een veilige en veelzijdige grondstof in de voedingsindustrie. Als een schoon en natuurlijk ingrediënt heeft Arabische Gom talloze toepassingen. Deze omvatten maar zijn niet beperkt tot voeding, dranken, supplementen, cosmetica, farmaceutische producten en industrieel gebruik.

De veelzijdigheid van Arabische Gom

Het unieke aan Arabische Gom is dat het fungeert als een superieure stabilisator en emulgator in voedselproducten. Het zorgt voor een consistente textuur en voorkomt dat verschillende ingrediënten scheiden. Bovendien maakt de Arabische Gom het mogelijk om nieuwe en innovatieve voedselstructuren te creëren. Met zijn neutrale smaak en kleur heeft het geen invloed op de uiteindelijke smaak of het uiterlijk van het eindproduct. Dit benadrukt de authenticiteit van de producten en biedt een verbeterde sensorische ervaring voor de consument.

Wat betekent Big14 Allergenen Vrij?

Big14 Allergenen Vrij verwijst naar producten die geen van de 14 belangrijkste voedselallergenen bevatten, gedefinieerd door de EU-voedselwetgeving. Deze allergenen omvatten melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, pinda's, tarwe, soja, mosterd, selderij, sesam, lupine, weekdieren en sulfieten. Het staat ook voor een toewijding aan transparantie en consumentenveiligheid.

Arabische Gom en Big14 Allergenen Vrij gecombineerd

Het meest opwindende is dat Arabische Gom compatibel is met het concept van Big14 allergenen vrij. Ja, je hebt het goed gehoord! Omdat het een natuurlijk hars is, bevat Arabische Gom geen van de Big14 allergenen. Dit maakt het een uiterst waardevol ingrediënt voor de productie van allergievriendelijke voedingsmiddelen. 

Op lekkerdroppie.nl bieden wij je een zeer grote keuze uit de lekkerste arabische gommen. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.